Kennis cafe logo

Kenniscafé Emmen

Kennis Cafe Emmen

Het event

Inkijkje in nieuwe geldstromen zoals de cryptomunt.

De financiële wereld is volop in transitie. Geld zien we tegenwoordig voornamelijk digitaal rollen. Wie heeft er tegenwoordig nog contant geld in z’n portemonnee? Betalen met je pasje, of met je telefoon is volstrekt normaal. De zelf-scan kassa’s in supermarkten nemen steeds meer toe. Naast de euro zijn er nieuwe geldstromen zoals de Cryptomunt.

Wat weten we eigenlijk van cryptomunten, hoe ontstaat zo’n munt en wat kun je ermee betalen. Welke voordelen, nadelen en risico’s zijn er. Wat betekent Blockchain technologie voor de financiële wereld en welk effect heeft het op ons dagelijks leven.

Dr. Ing. Jan Veuger, neemt ons mee in de transitie van de financiële wereld en de technologie die daarbij nodig is. Veuger is nu hoogleraar Blockchain aan de Norwegian University of Science and Technology (NTNU) in Trondheim. Veuger was van 2012 tot 2019 lector Vastgoed aan de Hanzehogeschool Groningen. Van 2019 tot en met 2022 was hij lector Blockchain van de Hogeschool Saxion Enschede. Hij is auteur van boeken, internationale wetenschappelijke en professionele publicaties, syllabi, onderzoeksrapporten en geeft regelmatig (internationale) gastcolleges.

Organisaties, ondernemingen en dus ook wij krijgen te maken met deze transitie. Blockchain is een niet te stoppen ontwikkeling wat vraagt om organisaties en mensen die deze ontwikkeling vorm kunnen geven. Docenten van NHL Stenden en haar studenten zijn bezig om in de toekomst daadwerkelijk in deze veranderende financiële wereld te werken en te leven. Zij vertellen over hun ervaringen en leerproces.

deze uitzending is in opdracht van:

Kenniscafé Emmen

Days
Hours
Minutes
Seconds